Pyörävuokraus

Mikä on sähköpyörä?

Sähköpyörällä ajat aina myötätuuli vakiona! Sillä polkeminen on kevyttä ja nopeaa pidemmilläkin pyöräretkillä. Voit polkea puolessa tunnissa yli kymmenen kilometrin matkan hikoilematta. Ylämäessä vauhtisi pysyy tasaisena riippuen kuinka paljon käytät sähköavustusta. Sähkömoottori avustaa polkemista aina 25 kilometriin tunnissa, jonka jälkeen se kytkeytyy pois päältä. Voit myös itse valita sähköpyörän ohjainyksiköstä kuinka paljon avustusta haluat käyttää vai käytätkö ollenkaan. Sähköpyörä sopii meille kaikille erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sähkömoottori käynnistyy, kun ajaja alkaa polkea ja se pysähtyy kun ajaja lopettaa polkemisen tai pyörä saavuttaa tietyn nopeuden.

Laki käsittelee siis tätä ajoneuvoa tavallisena polkupyöränä, josta seuraa että sen kuljettamiseen ei tarvita ajokorttia, liikennevakuutusta ei tarvita ja sen paikka liikenneväylillä on sama kuin tavallisella polkupyörällä.

Vuokrattavat pyörämallit

Tunturi Zonar Lady F28 10-v.

Tunturi Zonar on täysin varusteltu sähköpyörä, joka sopii erinomaisesti pidemmillekin pyöräretkille. Zonarissa tehokas Yamaha PW -sähkömoottori, jossa on vääntöä 80 Nm. Avustuksen voi valita neljästä tehoalueesta: High, normal, eco ja eco+. Avustustehosta ja maastosta riippuen akkukapasiteetti riittää noin 100 kilometrin matkalle. Ohjaustangossa sijaitsevassa näytössä on useita eri toimintoja kuten keski- ja maksiminopeus, osamatkamittaus, matkamittari, jäljellä oleva avustusmatka, akun varaus prosentteina ja poljinkierrosnopeus. Tunturi Zonar on varusteltu laadukkaalla Shimano Deore, 10-v voimansiirrolla ja tehokkailla hydraulisilla levyjarruilla. Kätevä Walk Assist -kävelyavustus helpottaa pyörän taluttamista. Ajomukavuutta lisäävät säädettävä ohjainkannatin, akusta virtansa ottavat led-valot sekä kevyesti rullaavat pistosuojatut renkaat.


Ghost 17 Square TR 6

Automaattivaihteella ja hieman normaalia hybridipyörää leveämmillä renkailla varustettu pyörä mukavalla ajoasennolla. Ghostissa on tehokas Yamaha PW -sähkömoottori, jossa on vääntöä 80 Nm. Avustuksen voi valita neljästä tehoalueesta: High, normal, eco ja eco+. Avustustehosta ja maastosta riippuen akkukapasiteetti riittää noin 100 kilometrin matkalle.


Tunturi Equillar M28 10-v.

Haasta itsesi maastossa ja aja pidempään! Tunturi éQuillar -maastosähköpyörässä riittää tehoa pidemmällekin lenkille tehokkaan Shimano STEPS E8000 sähkömoottorin ja 500 Wh akun ansioista. Vääntöä moottorista löytyy 70 Nm. Sähköavustuksen voit valita kolmesta tehoalueesta: Boost, trial ja eco. Alumiinirunkoisessa jäykkäperäisessä éQuillarissa on 100 mm joustava ja lukittava joustohaarukka sekä Shimano hydrauliset levyjarrut, jotka tuovat varmuutta maastolenkeille. Ajaminen on kevyttä ja vauhdikasta sähkömoottorin avustaessa ja Shimano Deore -vaihteiston välityksiä hyödyntäen. 27.5” -renkaat tekevät siitä ketterän tiukoillakin metsäpoluilla. Ominaisuuksien ansioista éQuillarilla on mukava polkea myös urbaanissa ympäristössä.


Vuokrahinnat

 • Päiväksi Saaristoreitille 70€
 • Kaksi päivää Saaristoreitillä 120€
 • Puolipäivää huristellen (4h) 45€

Hintoihin sisältyy alv 24%

Hinnat sisältävät:

 • laadukkaan sähköpyörän
 • kypärän
 • lukon
 • huomioliivit
 • ohjeistuksen pyörän käyttöön
 • huoltoavun pyörärikkojen varalta saaristoreitin varrella

Vuokrausohjeet

Saimaa Bikes sähköavusteisia sähköpyöriä on vuokrattavissa kuudesta eri vuokrapisteestä. Pyöriä on rajallinen määrä, joten pyörät kannattaa ehdottomasti varata etukäteen.

Saimaa Bikes sähköavusteisia sähköpyöriä on vuokrattavissa kuudesta eri vuokrapisteestä. Pyöriä on rajallinen määrä, joten pyörät kannattaa ehdottomasti varata etukäteen.

VUOKRAUSEHDOT LYHYESTI:

 • Polkupyörän ja varusteiden vuokra maksetaan etukäteen ja vuokraajan on todistettava henkilöllisyytensä.
 • Polkupyöränvuokraaja jättää virallisen henkilöllisyystodistuksen (tai kuvan) vastineeksi vuokra-ajalle
 • Polkupyörän vuokraaja on velvollinen huolehtimaan vuokratusta polkupyörästä, lukitsemaan sen sekä noudattamaan ajaessaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.
 • Polkupyörää ei saa luovuttaa toiselle.
 • Polkupyörän vuokraaja vastaa vuokratusta polkupyörästä, telineistä ja varusteista niiden täydestä markkina-arvosta, kunnes polkupyörä on palautettu. Polkupyörän vuokraaja on velvollinen korvaamaan polkupyörälle ja varusteille sattuneet vahingot sekä polkupyörästä kadonneet osat ja varusteet.
 • Polkupyörän vuokraaja sitoutuu noudattamaan Suomessa voimassa olevia liikennesääntöjä.
 • Polkupyöränvuokraaja on ainoastaan itse vastuussa aiheuttamistaan vahingoista.
 • Vuokrattu polkupyörä on palautettava sovittuun paikkaan sovitun vuokra-ajan päätyttyä.
 • Vuokratun polkupyörän vieminen Suomen rajojen ulkopuolelle on ehdottomasti kielletty.

Lue vuokrausehdot kokonaisuudessaan tästä!

Saimaa Bikes pyörävuokrauspisteet löydät tästä!